Home Over de vereniging

Over de vereniging

Historie

De Bewonersvereniging Het Kleine Wijk is in 2008 begonnen als kopersvereniging. Het oude Kleine Wijk werd gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Jeroen de Meijer had een woning gekocht in het nieuwbouw project en vond het belangrijk dat de buren elkaar zouden leren kennen. Tevens zitten alle kopers min of meer in hetzelfde schuitje en hebben ze min of meer dezelfde vragen. Kennisuitwisseling en het gezamenlijk dingen oppakken lag voor de hand. In eerste instantie was er alleen eenĀ forum. Vanuit het forum ontstond een actief groepje die vervolgens de vereniging heeft opgericht in 2009.

Nadat de woningen allemaal waren opgeleverd heeft de vereniging zich omgevormd tot bewonersvereniging. De vereniging staat open voor alle bewoners (dus ook de huurders) in Het Kleine Wijk en daar buiten.

Doelstelling

De doelstelling van de bewonersvereniging is om van Het Kleine Wijk en omstreken een prettige woonomgeving te maken (voor zover het dat niet al was) en te houden. Speerpunt hierbij is het bevorderen van de sociale cohesie en de leefbaarheid in de wijk.

De vereniging ontplooit hiervoor verschillende activiteiten.

  • We houden contact met de gemeente en vertegenwoordigen daar de belangen van de leden.
  • We houden de ontwikkelingen in de wijk bij, en informeren waar nodig de leden daarover.
  • We organiseren een viertal activiteiten per jaar ter bevordering van de sociale cohesie.
  • We ontwikkelen en onderhouden meerdere groenprojecten in de wijk, waarvan de bekendste toch wel Het Kleine Park is midden in onze wijk. Ontworpen en onderhouden voor en door onze bewoners.
  • We bieden leden manieren om met elkaar in contact te komen en elkaar te informeren. Dit betreft onder andere mailinglijsten, een Facebookgroep en een nieuwsbrief (de TamTam).
  • We ondersteunen initiatieven van bewoners door financiering te regelen, garant te staan en door het aanbieden van onze faciliteiten en netwerk.

Lid worden

Meld je aan door dit aanmeldformulier in te vullen. Het lidmaatschap kost op dit moment slechts eenmalig 24 euro. Het lidmaatschap gaat per adres.