Home Commissies en groepen

Commissies en groepen

De vereniging kent een aantal verschillende commissies en groepen voor leden van de vereniging. Heb je interesse om mee te helpen, stuur dan een mailtje naar het bij de commissie genoemde mailadres of naar bestuur@hetkleinewijk.nl.

Tuincommissie

Deze commissie houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van het groen in de wijk. De commissie beheert op dit moment drie groenprojecten:

  1. Het Kleine Park: Dit is het parkje midden in Het Kleine Wijk. Bedoeld om een fijne en veilige plek te zijn om te spelen en te verblijven voor zowel jong als oud.
  2. Klimopstraat: Dit is de groenstrook aan de Klimopstraat. Dit was een hondenpoepveldje, maar is omgetoverd tot een weelderige groene border met het als doel vlinder, insecten en vogels aan te trekken (en om er mooi uit te zien).
  3. Wingerdplaats: Deze parkeerplaats was een stenig gebied, met een heel lelijk elektriciteitshuisje en een onpraktisch (en kapot gemaakt) hek. Het hek is aangepast, het huisje opgeknapt en het pleintje is voorzien van het nodige groen. Waaronder Wingerd die tegen het elektriciteitshuisje is geplaatst.

Al dit groen vergt natuurlijk onderhoud Daarom wordt er van maart tot en met oktober op elke eerste maandag van de maand van 10 tot 12 een schoffelochtend gehouden. Vind je het leuk om ook een keer te helpen, kom dan gewoon langs of meld je even aan voor de mailinglijst. Dit kan door een mailtje te sturen naar tuincie@hetkleinewijk.nl.

TamTam

Een aantal enthousiaste vrijwilligers maken eens per drie maanden onze prachtige nieuwsbrief; de TamTam. De TamTam staat vol met informatie over de verenging, de buurt en haar bewoners. Vind je het leuk om ook wat te schrijven, of heb je iets wat de hele wijk moet weten, stuur dit dan naar tamtam@hetkleinewijk.nl.

Burendagcommissie

Inmiddels al een flink aantal jaren vieren we Burendag; een initiatief van het Oranje Fonds. Elk jaar maakt een groepje wisselende vrijwilligers hier weer een grot feest van voor jong en oud. Dit is echt een activiteit voor en door bewoners en een ontzettend leuke manier om je buurtgenoten beter te leren kennen. Maar zo’n evenement valt of staat natuurlijk met enthousiaste vrijwilligers. Lijkt het je daarom leuk om een keer mee te helpen en zo een steentje bij te dragen aan de buurt, meldt je dan aan op burendag@hetkleinewijk.nl.

Webcommissie

Het beheer van de website, de mailinglijsten en de Facebookgroep moet natuurlijk ook gebeuren. Ben je hier handig in, en lijkt het je leuk hieraan mee te werken, stuur dan een mail naar webmaster@hetkleinewijk.nl.

Mamas

In een nieuwbouwwijk worden nu eenmaal veel kinderen geboren. En al die mamas hebben zich verenigd in een Mama’s groep (al heb ik begrepen dat er ook wel niet moeders worden toegelaten). Zij wisselen natuurlijk allerlei tips uit over het mama zijn, lenen elkaar spulletjes, letten op elkaars kinderen en houden regelmatig een gezellige borrel. Interesse? Spreek een mama aan, een regel dat je wordt toegevoegd aan de mailinglijst. Vind je dat te eng? Dan kan het bestuur je wel in contact brengen.