Home Algemeen Doe mee en koppel je regenpijp af

Doe mee en koppel je regenpijp af

203

Het water dat op onze daken valt, stroomt nu rechtstreeks in het riool. In periodes dat het veel regent, kan dat straks voor overstromingen gaan zorgen, omdat het riool de grote hoeveelheid water niet altijd aankan. In droge zomers is het juist jammer als het kleine beetje water dat valt, ook nog eens het riool in stroomt, in plaats van de tuin in loopt.

Doe daarom mee en koppel je regenpijp af

Heb je een beetje groen in je tuin? En een regenpijp? Doe dan mee aan de wijk-actie: bestel ook een afkoppeling en koppel je regenpijp af van het riool.

We hebben een kortingsactie met deduurzametuin.nl afgesproken:

  • Bij bestelling van 5 afkoppelingen, krijgen we 5% korting
  • Bij bestelling van 10 afkoppelingen, krijgen we 10% korting

Wil je meedoen? Mail dan voor 15 april naar: Mathil@hetkleinewijk.nl. Ik zal de bestellingen verzamelen en in één keer doorzetten naar De duurzame tuin. Omdat we gezamenlijk bestellen, kunnen we elkaar ook helpen bij het installeren en met elkaar meedenken over wat er zoal bij komt kijken. Superleuke wijkactiviteit in de lente dus!

Inspiratie

Daniel en Hester op K2 hebben al jaren geleden hun regenpijp afgekoppeld. Het water loopt bij hen direct en probleemloos de grond in. Op K62 woont Karoline en die heeft een heuse wadi in haar voortuin aangelegd.

Mathil (K6), Wilma (K14), Rinke (K102) en Astrid (O110) hebben net besteld en gaan binnenkort aan de slag.

Een uitleg van hoe je je regenpijp afkoppelt, vind je hier: https://youtu.be/iU52hywB6hU.

Dus doe mee en mail voor 15 april naar Mathil@hetkleinewijk.nl en laat ook meteen weten hoeveel je er wilt. Het kan natuurlijk in de voortuin én in de achtertuin.